Dieta FULGER de POST: Slabesti 5 kilograme in 7 zile

Daca vrei sa imbini utilul cu placutul, atunci Postul Pastelui este un moment bun sa iti purifici sufletul, dar in acelasi timp si trupul. Iar nutritionistii chiar incurajaza postul ca "terapie", intrucat dieta vegetariana curata organismul, dar te ajuta si sa slabesti.

Daca vrei sa imbini utilul cu placutul, atunci Postul Pastelui este un moment bun sa iti purifici sufletul, dar in acelasi timp si trupul. Iar nutritionistii chiar incurajaza postul ca "terapie", intrucat dieta vegetariana curata organismul, dar te ajuta si sa slabesti.

Iata Dieta de Post propusa de specialistii in nutritie:

Dieta consta in trei mese fixe pe zi si doua gustari. Prima gustare este constituita din fructe de sezon (maximum 300g), iar a doua din nuci, morcovi sau ardei gras. Trebuie sa se consume cel putin doi litri de apa si de ceai neindulcit zilnic.
Intre mese si gustari se lasa o pauza de doua-trei ore. Ultima masa se ia cu trei ore inainte de ora de culcare, pentru a lasa timp suficient digestiei.

La micul dejun se va bea o cafea neagra sau un ceai verde, neindulcit. Singurele condimente permise sunt sarea si piperul.
 

Ziua 1:
Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + 1/2 lipie de graham Gustare: o portocala
Pranz: sote de mazare + un snitel de soia (fiert)

Ziua 2:
Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia
Gustare: un mar
Pranz: supa crema de legume si salata de vinete (fara maioneza) pe ardei gras
Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox o mana)
Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (o lingura de ulei de masline)

Ziua 3:
Mic-dejun: 2 felii de paine integrala cu salata de vinete (fara maioneza)
Gustare: 2 kiwi mici
Pranz: ciuperci la gratar + amestec de legume congelate (morcov, broccolli, conopida, etc)
Gustarea 2: un ardei capia
Cina: un bol de supa de rosii (fara orez)
5 mancaruri procesate pe care un copil nu trebuie sa le consume

Ziua 4:
Mic-dejun: salata de patrunjel cu 2 rosii + 1/2 lipie de graham
Gustare: salata de fructe (mar, portocala, kiwi) maximum 300g

Pranz: ghiveci de legume (morcov, vinete, dovlecel, telina, etc; excludeti cartofii si folositi maximum 2 linguri de ulei de masline la preparare)Gustarea 2: o mana de migdale crude
Cina: salata de cruditati cu lamaie stoarsa (morcov si telina, fara mar)

Ziua 5:
Mic-dejun: doua felii de paine integrala cu fasole batuta + o rosieGustare: 2 mandarine mici
Pranz: un bol de ciorba de legume si 200 g mancare de linte
Gustarea 2: 2 morcovi cruzi
Cina: 200 sote de spanac + gogosar murat
 

Ziua 6 (se repeta ziua 2)
Mic-dejun: 50 g cereale de ovaz cu lapte de soia
Gustare: un mar
Pranz: supa crema de legume si salata de vinete pe ardei gras
Gustarea 2: 40 g de nuci crude (aprox. o mana)
Cina: un dovlecel la gratar cu mujdei de usturoi (cu o lingura de ulei de masline)

Ziua 7
Mic-dejun: mar cu biscuiti: 2-3 biscuiti de ovaz, ceai de fucte neindulcit si un mar ras
Pranz: mancare de praz cu masline
Gustare: 40 g alune de padure
Cina: 200g piure de urzici cu salata de sfecla rosie si hrean

loading...
Share Google+ Pinterest