Cea mai simpla reteta de tort - Perfecta pentru mesele din weekend

Aceasta reteta de tort de lapte se prepara imediat, din ingrediente simple si ieftine. Trebuie preparata cu o zi inainte de a fi servita

Ingrediente: 

Foi: faina 420 g, unt 240 g, smantana 200 g; 

Crema: zahar 1 kg, lapte 1 litru, lamaie 1, unt, 200 g;

Glazura: serbet de lamaie 500 g.

Mod de preparare: 

Faina, untul si smantana se framanta si se face un aluat care se lasa doua ore la rece. Se intind apoi 7 foi care se coc la foc potrivit pe fundul unei cratite, unsa cu unt si tapetata cu faina. Pentru prepararea cremei, zaharul si laptele se pun la fiert, la foc foarte mic, pana incepe zaharul sa se caramelizeze si laptele devine ca o smantana (circa o ora si jumatate). Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de la o lamaie, cu care se amesteca bine.

Se freaca spuma untul si se amesteca, putin cate putin, cu compozitia de mai sus. 

Foile se ung cu crema astfel pregatita, se aseaza una peste alta si se formeaza tortul. Pentru prepararea glazurii, se incalzeste serbetul de lamaie si se toarna peste tort. Se netezeste foarte repede cu un cutit fierbinte ca sa se intinda uniform si sa nu ramina urme si se orneaza. Se pregateste cu o zi, doua, inainte de a fi servit.

loading...
Share Google+ Pinterest