Guma de mestecat ingrasa sau slabeste? Afla verdictul specialistilor

Guma de mestecat este folosita nu doar pentru efectul ei asupra respiratiei si a sanatatii dintilor, dar si pentru cel asupra siluetei.

 

Unii spun ca guma de mestecat ingrasa datorita stimularii sucurilor gastrice, “pacalind” astfel stomacul si determinandu-l sa se pregateasca pentru digestie, provocand senzatia de foame, altii cred ca guma de mestecat slabeste, contribuind la diminuarea stresului, un factor important pentru controlul greutatii si la intarzierea senzatiei de foame, bineinteles cu conditia ca aceasta sa nu contina zahar (pentru ca, in timp ce o pastila de guma cu zahar inseamna aproximativ 10 calorii, una fara nu depaseste 5 calorii).

Guma de mestecat slabeste, dar exista riscuri

Se pare ca guma de mestecat ne ajuta sa scapam mai usor de kilogramele in plus, tinand sub frau senzatia de foame dar mai ales indepartand pofta de dulce si imbunatatind metabolismul.

Un sudiu realizat de cercetatorii de la University of Rhode Island a demonstrat faptul ca persoanele care au mestecat guma in mod regulat au consumat cu aproximativ 70 de calorii mai putin la cina, au rezistat mai bine in fata tentatiilor culinare si au ars cu 5% mai multe calorii decat cele care nu obisnuiesc sa consume guma de mestecat.

Insa cel mai mare beneficiu al gumei de mestecat din punct de vedere al controlului greutatii pare sa fie capacitatea sa de a inlocui gustarile bogate in calorii de-a lungul zilei.

Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest