Asa prepari cele mai gustoase savarine de casa - Este incredibil de simplu

Aceasta reteta de savarine de casa este delicioasa si foarte usor de preparat. Oricine poate sa o pregateasca acasa. 
 

Ingrediente: Oua 10, zahar 3/4 kg, lamaie 1, faina 2 linguri, pesmet 6 linguri, unt, vanilie 1 baton, frisca.

Mod de preparare: Se pun intr-un castron 10 galbenusuri, 1/4 zahar pudra, zeama 3 si coaja de la o lamaie si se amesteca intr-o singura directie 45 minute, si se mai adauga 2 linguri de faina si 6 linguri pesmet, putin cate putin, apoi se amesteca usor cu 10 albusuri batute spuma. Se unge o forma mare (2 mici) cu unt, se presara cu faina, se pune compozitia, se coace incet, la foc potrivit, 45 minute. 

Se fierbe un sirop din 1/2 kg zahar si 1/2 L apa sau vin alb bun, in care se pune 1 baton de vanilie si se rastoarna peste sava­rina. 

Se serveste rece, cu rom sau frisca.

loading...
Share Google+ Pinterest