Cea mai gustoasa reteta de pasca, dupa reteta lui Adi Hadean

Adi Hadean iti spune cum se prepara cea mai usoara reteta de pasca. O vei incerca si tu in perioada sarbatorilor pascala si nu vei regreta. Are un gust deosebit.

"Mai intai puneti drojdia (10 grame) la inmuiat in lapte cu zahar.

Pentru aluat mai avem nevoie de faina (500 de grame), trei lingurite de zahar, un ou, coaja unei lamai (eu am avut lamaie verde).

Mai avem nevoie de lapte, unt si zahar pentru framantat. Ele se amesteca pe foc, sa se topeasca untul. E important sa nu fie prea cald laptele cand framantati pentru ca drojdia ar putea avea de suferit. Daca puteti tine mana-n lapte, e in regula, e potrivit de cald. Cantitatea de unt topit cu lapte ar trebui sa fie cam jumatate din cantiatatea de faina. Poate varia, in functie de caliatatea fainii, dar nu cu mult.

Se framanta toate cele de mai sus intr-un aluat moale, cam un sfert de ceas. Apoi se lasa sub un stergar curat, cam o jumatate de ceas, sa creasca.

Pana creste aluatul, aveti vreme sa pregatiti umplutura. Aveti nevoie de branza de vaci (300 de grame), o cana de zahar, stafide, coaja de lamaie, doua oua, lapte cu unt (a mai ramas de la aluat) si trei linguri de faina.

Puteti sa amestecati umplutura cu un tel, sa o framantati cu mana sau cu un blender, daca aveti.

Din aluat (mai putin o parte mica, pe care o folositi mai tarziu) intindeti o foaie groasa de un centimetru (e nevoie de grosimea asta, pasca trebuie sa creasca si daca nu are de unde, nu creste) care se asaza pe fundul tavii.

Umplutura se toarna peste aluat.

Aluatul ramas se rasuceste in fuioare groase de un deget, care apoi se rasucesc asemeni unui snur.

Cu snurul obtinut se decoreaza pasca, pe care o ungeti apoi cu ou batut. Asta ii va da luciu dupa coacere si protejeaza aluatul in timpul coacerii.

Pasca se lasa in cuptor pentru 40 de minute la 150 de grade Celsius.", scrie Adi Hadean pe blogul sau.

loading...
Share Google+ Pinterest