Covrigei cu ciocolata - Cel mai simplu desert de weekend. Il pot face si incepatoarele

Aceasta reteta de covrigei cu ciocolata de casa este foarte usoara. Ai nevoie de cateva ingrediente ieftine si de putina indemanare.
 

Ingrediente: Faina 200 g, unt 160 g, zahar 60 g, cacao 20 g, lapte, sare, esenta de vanilie, ulei 20 ml; pentru glazura: ciocolata 50 g, unt 25 g.

Mod de preparare: Untul se amesteca cu zaharul, cacaua, faina, un varf de cutit de sare, esenta de vanilie si putin lapte, atat cat sa se poata forma covrigeii. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se coc la foc potrivit. Se lasa apoi sa se raceasca si se inmoaie in ciocolata calda. Se pun pe o tava, la dis­tanta unul de altul, pana se usuca glazura. Pentru prepararea glazurii, ciocolata se rade si se pune la cuptor, la foc mic, sa se topeasca impreuna cu untul si o lingura de apa. Dupa ce s-a topit, se amesteca si se foloseste imediat.

loading...
Share Google+ Pinterest