Cum faci ciorba macelareasca - Reteta pe care doar bunicii mai stiu sa o prepare

Ciorba macelareasca de porc este o reteta veche, din batrani, care se mai prepara inca in zonele rurale. Iti prezentam reteta originala.

Ingrediente: Picioare de porc 250 g, urechi de porc 175 g, cozi de porc 125 g, limba de porc 250 g, creier de porc 175 g, morcovi si albitura 125 g, telina 100 g, ceapa 100 g, orez 25 g, patrunjel verde 1 legatura, leustean 1 legatura, bors 1 litru, sare.

Mod de preparare: Picioarele, urechile, cozile si limba se spala, se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au dat in fiert, se spumeaza. Ceapa se taie marunt, zarzavatul si telina se taie pestisori si se pun in ciorba. Creierul se curata de pielite, se taie cubulete si se adauga la ciorba, lasandu-se sa mai fiarba 15 minute. Borsul si orezul se pun in ciorba dupa ce au fiert separat. Cand totul este gata, se adauga leusteanul si patrunjelul taiate marunt. Se potriveste de sare. Ciorba macelareasca se poate acri si cu zeama de varza sau cu sare de lamaie.

loading...
Share Google+ Pinterest