Salata ruseasca dupa reteta bunicii - Trebuie sa o pui pe masa de Revelion

Aceasta salata ruseasca ese varianta fara carne a celebrei salate de boeuf. Reteta este simpla si se prepara din ingrediente ieftine.

Ingrediente: 

600 g cartofi, 
150 g morcovi, 
150 g fasole verde, 
150 g mazare, 
150 g castraveti acri, 
1 mar crud, 
2 oua, 
1 lingurita mustar, 
1 fir ceapa verde, 
250 g ulei, 
1/2 lamaie, 
piper, 
3 rosii, 
2 salate verzi, 
2 galbenusuri.

Mod de preparare: 

Se curata morcovii, fasolea si mazarea si se fierb. Cartofii se fierb separat in coaja, se toaca apoi zarzavaturile fierte dupa ce s-au racit si se taie cuburi mici. Castravetii se taie, de asemenea, cuburi mici si ma­rul crud la fel. Ceapa se taie marunt (facultativ). Se face o maioneza din ulei, 2 galbenusuri, sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Se amesteca cu legumele si se aseaza pe un platou garnisit cu 2 oua fierte tari taiate marunt, cu rosiile curatate si taiate felii si cu inima de salata verde.

loading...
Share Google+ Pinterest