Pentru aceasta reteta ai nevoie de doar trei ingrediente, un blender si doar 5 minute. Este sanatos, nu contine lactoza si iti va satisface pofta de dulce si de rece.
Inainte de a te apuca de treaba, trebuie sa-ti faci caramel de curmale. Ai nevoie de 20 de curmale fara sambure, inmuiate in apa calda timp de 10 minute, apoi scurse. Curmalele se pun in blender si se amesteca pana cand raman bucati mici. Adauga apoi apa calda si mixeaza pana cand se obtine o textura cremoasa. 3-4 linguri ar trebui sa fie suficiente. Adauga un varf de sare pentru aroma.
Ingrediente
Pentru cuburile de gheata: 480ml lapte de migdale neindulcit, cu aroma de vanilie.
Pentru cafea: 160g cafea si 1 litru de apa.
Pentru caramelul de curmale: 200g de curmale, 3-6 linguri de apa calda.
Pentru frappuccino:
- 16 cuburi de gheata din laptele de migdale
- 480ml cafea rece
3-5 linguri caramel din curmale
Mod de preparare
1. Cu o noapte inainte, pune laptele in forma de cuburi de gheata si lasa la congelator.
2. Tot cu o noapte inainte, prepara cafeaua neagra.
3. A doua zi, prepara caramelul din curmale.
4. Pentru doua frappuccino, adauga toate cele 16 cuburi de lapte si cafeaua rece intr-un blender si amesteca la temperatura ridicata, pana cand obtii un piure.
5. Adauga cate o lingura de caramel si mixeaza.
6. Imparte in doua pahare si adauga frisca din cocos.