Iti place caramelul sarat? Aceasta reteta este perfecta pentru tine. Este gata imediat.
Ingrediente
100g unt
125g zahar
2 oua mari, batute
1 lingurita extract de vanilie
125g praf de copt
2 linguri de lapte
Pentru topping
200g de crema de branza
40g de zahar pudra
1 lingura de lapte
100g de unt de arahide
100g de caramel la conserva
Un varf de sare de mare
Ai nevoie de forma de briose si de hartii pentru briose.
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru a face briosele, bate unul si zaharul pana cand obtii un amestec pufos. Treptat, adauga ouale, vanilia si faina. Pune laptele, cate jumatate, apoi adauga amestecul in formele pentru briose. LAsa la cuptor timp de 15 minute.
2. Pentru topping, amesteca bine crema de branz si zaharul pudra intr-un vas pana cand obtii o pasta moale. Apoi adauga laptele si untul de arahide, continuand sa bati. Incorporeaza incet caramelul.
3. Dupa ce briosele s-au racit, adauga topping-ul si presara cu sare de mare.