Pe langa faptul ca iti ofera o senzatie neplacuta, balonarea poate indica si probleme digestive care nu trebuie neglijate.
1. Redu consumul de sare
Sarea este o parte esentiala a fiecarui regim regim alimentar sanatos. Cu toate acestea, daca mananci prea multa sare, corpul tau va retine apa, cauzand dezechilibre ale electrolitilor din apa, care duc la efecte la fel de neplacute ca si balonarea.
Consumul excesiv de alimente procesate, snacks-uri, produse congelate, fast-food, si alte produse nesanatoase este, de multe ori, echivalat cu un aport excesiv de sodiu.
Sararea alimentelor care deja contin sare duce la o crestere si mai mare a cantitatii de sodiu ingerate. Carbohidratii depozitati de corp retin de trei ori mai multa apa decat alte proteine, asa ca daca esti innebunit dupa cereale si spaghete, trebuie neaparat sa cresti aportul de proteine si sa reduci cantitatea de carbohidrati.
2. Bea apa din abundenta
Apa duce la eliberarea fluidelor celulare depozitate in tesuturi, ceea ce contribuie la mentinerea unui aspect plat al stomacului! De aceea, este important sa nu ignori niciodata simptomele deshidratarii.
Nu uita, apa este esentiala pentru toate procesele care au loc in organism. Bea suficienta apa incat sa reduci aspectul de balonare. Cat de multa apa ar trebui sa bei? Ei bine, cel mai indicat este sa bei echivalentul a jumatate din greutatea ta corporala in uncii. Raportat la sistemul metric, daca ai, de exemplu, 55 de kg, trebuie sa bei 1,8 litri de apa pe zi.
3. Evita guma de mestecat
Mestecarea gumei faciliteaza inghitirea de aer, pana ce stomacul ajunge sa preia proprietatile unui balon de cauciuc. Iar daca crezi ca guma fara zahar e mai buna, te inseli. Iti dauneaza in doua moduri!