Pentru masa de Paste bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne ofera o alternativa a drobului de miel si anume drob de pui. O reteta simpla si delicioasa.
Ingrediente:
1kg de Ficat de pui
500g de Carne pui
6 oua
2 legaturi de patrunjel verde
2 legaturi de marar
200g de miez de paine
600g de ciuperci champignon
1 bucata de ardei rosu
1 lingura rasa de vegeta
5g de piper macinat
2 bucati de ceapa uscata
1 legatura de ceapa verde
Ulei
Mod de preparare:
Curatam si spalam bine ficateii, dupa care ii punem la scurs.Spalam carnita de pui si o punem la scurs intr-o strecuratoare.Luam o cratita, punem carnita de pui in ea. Adaugam apa in ea cat sa o acopere bine, saram si lasam la fiert 15-20 minute. Dupa 15-20 minute, adaugam si ficatul, peste carnita de pui si mai lasam la fiert inca 10-15 minute. Nu punem ficatul la fiert odata cu canea, pentru ca ficatul are un timp de fierbere mai scurt, iar daca il lungim, se va intari. Dupa ce carnea si ficatul au fiert suficient, le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca putin.Intre timp, curatam ceapa uscata, si o calim intr-o tigaie cu putin ulei. Ciupercutele, le curatam si le spalam bine, le taiem cubulete si le punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Firele de ceapa verde le curatam, le spalam bine, apoi le taiem rondele mici. Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte, apoi il taiem cubulete. Spalam bine legatura de patrunjel, indepartam coditele si il tocam foarte marunt.
Luam o tigaie in care punem putin ulei, adaugam ceapa verde si o lasam 3-4 minute la calit. Peste ceapa verde adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si mai lasam la calit alte 3-4 minute. Dupa ce am calit usor si ardeiul si ceapa verde, tragem tigaia de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat si amestecam. Dupa ce avem totul pregatit, incepem sa pregatim compozitia pentru drob. Punem ficatul, carnea de pui si ceapa uscata, calita rupte in bucatele mai mici (nu punem ceapa verde) intr-un robot de bucatarie si le mixam pana obtinem aproape o pasta. Daca nu aveti robot, tocati totul cu masina de tocat carne. Puneti pasta obtinuta intr-un castron, adaugati peste ciupercile calite, ceapa verde, ardeiul calit si patrunjelul. Condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati totul pana se omogenizeaza.
In compozitia rezultata adaugati cele 6 oua batute in prealabil si amestecati din nou pana obtineti o compozitie omogena de drob. Compozitia de drob ajunge pentru doua bucati de drob, unul mai marisor si altul mai mititel. Ungem 2 tavi de chec cu unt si le tapetam cu faina, dupa care punem in tavi compozitia de drob, avand grija sa fie indesata, fara goluri. Dam droburile la cuptor si le coacem pentru aproximativ 25-30 minute, in cuptorul preincalzit. Dupa ce drobul s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca complet in tava. Nu il scoatem cat este cald din tava pentru ca riscam sa se imprastie. Dupa ce s-a racit, il scoateti din tava, il taiati felii si il serviti alaturi de alte bunatati de pe masa de Paste.