In fiecare an, 95.500 americani sunt diagnosticati cu cancer la colon. Se pare insa ca un fruct poate preveni aparitia cancerului la colon.
Studiul, publicat in jurnalul "BMC Complementary and Alternative Medicine", a descoperit ca resveratrolul, un fitonutrient, ar putea suprima cresterea celulelor stem de cancer la colon, oferind oamenilor de stiinta o speranta pentru un tratament de preventie si vindecare.
Celule stem canceroase sunt cele care duc la nasterea de noi celule de cancer si tumori. Oamenii de stiinta au demonstrat ca, pe langa suprimarea celulelor stem de cancer la colon, resveratrolul care se gaseste in struguri reduce semnificativ si numarul de tumori canceroase cu pana la 50%.
Aceiasi cercetatori au descoperit ca resveratrolul combinat cu extrat de samburi de struguri este si mai eficient impotriva cancerului.
In plus, resveratrolul poate fi folosit in prevenirea si tratamentul bolilor mentale, avand abilitatea de a proteja creierul de daune. Protejeaza de formarea placilor relationate cu aparitia bolii Alzheimer.
Include alimentatie alimente albastre sau mov: struguri negri, suc de struguri negri, vin rosu, zmeura, dude, afine, aline, eucalipt, extras de samburi de strugure.