Morcovii baby au devenit un aliment de baza in dieta copiilor in America de Nord, chiar daca nu seamana cu morcovii obisnuiti, sunt mai portocalii si mai rotunjiti la capete.
Consumatorii nu doresc fructe si legume urate, asa ca tot ce nu indeplineste conditiile este aruncat. Atunci cand vine vorba de morcovi, legumele "frumoase" au inceput sa apara in anii '80. Morcovii baby de pe piata sunt, de fapt, morcovi taiat in bucati mici, curatat de coaja si aranjati ca sa arate bine.
Adevaratii morcovi baby sunt cei care sunt scosi din pamant inainte de a creste. Se vand cu pamant pe ei pentru a demonstra ca sunt morcovi reali.
Pentru a arata asa bine si pentru a se pastra atat de mult timp, morcovii baby "falsi" sunt scufundati intr-o solutie de apa si clor inainte de a fi impachetati. Clorul este folosit pentru a limita riscu de intoxicate cu bacterii precum E. Coli. Clorul insa poate creste riscul de cancer.
Acesti morcovi au mai putine componente nutritionale din cauza procesului de prelucrare. Isi pierd capacitatea de a oferi organismului substantele care sa il apere de raceli.