Trebuie sa fii foarte atenta atunci cand iti ramane mancare de pe o zi pe alta, in special daca iti place sa o reincalzesti pentru a doua oara.
Unele alimente sunt la fel de sanatoase prin reincalzire, insa unele pot cauza probleme grave in organism. Evita sa le incalzesti din nou.
1. Ciuperci - Acestea trebuie consumate imediat dupa ce au fost preparate, sau mancate reci a doua zi. Daca le reincalzesti, risti sa faci boli digestive si de inima.
2. Oua - Evita sa reincalzesti ouale fierte. Pot fi letale pentru organism.
3. Cartofi - Consuma-i prospeti sau reci, a doua zi. Incalzirea lor poate duce la intoxicatii.
4. Pui - Daca este reincalzit, poate cauza grave probleme digestive din cauza proteinelor care se modifica. Ar trebui sa o consumi rece.
5. Spanacul - Atunci cand reincalzesti spanacul, nitratii continuti de mancare se transforma in nitriti. Acestia au efect cancerigen.
6. Telina - Contine nitrati care se transforma in nitriti la reincalzire. Daca o folosesti in supa, scoate-o dupa ce ai gatit.
7. Sfecla - Contine nitriti in cantitati mari daca este reincalzita.