Copiii care au tatii mai in varsta sunt programati genetic sa traiasca mai mult, sustin cercetatorii americani care au descoperit ca paternitatea tardiva poate fi un atu pentru descendenti.
Un studiu recent arata ca daca barbatul este mai in varsta cand contribuie la conceperea unui copil, bebelusului ii cresc sansele sa ajunga, la randul lui, la o varsta inaintata.
Structura genetica a spermei se modifica pe parcurs ce un barbat imbatraneste, dezvoltand un cod ADN care ajuta la o viata mai lunga. Acest cod genetic este transmis copilului, care la randul lui are sanse mai mari la o varsta inaintata.
Concluzia este rezultatul unei cercetari genetice desfasurate pe ADN-urile a aproape 1.800 de tineri. Oamenii de stiinta s-au axat pe lungimea telomerilor, formatiuni aflate la capetele cromozomilor care contin codul genetic al fiecarui individ in parte.
Cu cat telomerii sunt mai lungi, cu atat celelalte structuri din cromozomi sunt mai bine protejate, asigurand astfel sanatatea celulara. Practic, lungimea telomerilor indica speranta de viata.