Cea mai simpla reteta de friptura: miel la cuptor in stil grecesc cu cartofi coptis

Aceasta reteta este gata rapid pentru masa de Pasti. Se prepara simplu.

Ingrediente

800 g de cartofi medii, feliati subtire
4 rosii mari, feliate subtire
o vanata, feliata subtire
4 catei de usturoi, tocati
o lingurita de oregano
85g de masline kalamata fara samburi, taiate in jumatati
5 linguri de ulei de masline, plus pentru friptura
100g de branza feta maruntita
4 fripuri de miel, portionate si gata de gatit

Mod de preparare

1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune jumatate din cantitatile de cartofi, rosii, vanata si masline intr-o tava pentru cuptor, in straturi. Presara oregano si ulei de masline, precum si sare si piper.

2. Adauga branza feta, apoi completeaza cu urmatoarele straturi de ingrediente. Incheie cu cartofii si putin ulei.

3. Gateste timp de 50 de minute sau pana cand legumele sunt moi. Scoate de la cuptor si adauga fripturile de miel, frecate  bine cu ulei de masline si condimente. 

Mai coace inca 20 de minute sau pana cand friptura de gata. 

4. Lasa putin la racit si serveste.