Ai nevoie de doar cinci ingrediente simple pentru a prepara aceasta reteta delicioasa de paine.
Ingrediente
500g de faina alba, plus extra pentru framantat
2 lingurite de sare
7g de drojdie uscata
3 linguri de ulei de masline
300ml apa
Mod de preparare
Amesteca faina, sarea si drojdia intr-un vas mare.
Fa o adancitura in centru si adauga uleiul de masline si apa calduta. Amesteca bine. Daca ti se pare coca prea tare, poti adauga inca 1-2 linguri de apa.
Pune aluatul pe o suprafata dura pe care ai pus faina si framanta timp de 10 minute.
Dupa ce coca a inceput sa aiba o textura frina, pune-o intr-o tava unsa cu ulei si acopera cu folie alimentara. Lasa sa creasca timp de doua, pana cand si-a dublat volumul.
Pune hartie de copt intr-o tava de copt. Bate usor coca pentru a scoate aerul si pliaz-o inca o data. Modeleaz-o intr-o forma rotunda.
Pune-o apoi in tava pentru inca o ora, pana cand isi dubleaza iar dimensiunile.
Incalzeste cuptorul la 220 de grade.
Presara inca putina faina deasupra si taie o cruce de 6 cm deasupra cu ajutorul unui cutit ascutit.
Coace timp de 30 de minute, pana cand a capatat o culoare aurie.