Daca iti place cremsnitul, trebuie sa incerci aceasta reteta in care foile se crema se fac in casa, iar rezultatul este delicios.
Ingrediente:
Foile:
unt 250 g,
faina 250 g,
ou 1,
zeama de lamaie 1 lingurita,
sare 1/4 lingurita,
apa 100 ml,
zahar vanilat 4 pachete;
Crema:
Lapte 250 ml, zahar 200 g, oua 15, vanilie, unt.
Mod de preparare:
Din unt, faina, ou, zeama de lamaie, apa si sare se face un aluat frantuzesc care se desparte in doua, se intind doua foi si se coc.
Pentru crema, intr-un vas, se amesteca laptele cu 15 galbenusuri si se pun la foc mic, pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Separat, se bat 15 albusuri cu 200 g de zahar si vanilie si, apoi, se amesteca bine cu compozitia fiarta si racita. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se fierbe, 30-40 minute, in bain-marie.
Intre foi se pune crema de vanilie, se taie bucati si apoi se pudreaza cu zaharul vanilat.