Toata lumea isi doreste un piure delicios ca garnitura? Insa stii care este de fapt secretul prepararii lui? Incearca aceasta reteta incredibila.
Ingrediente
1kg cartofi
1 lingura ulei de masline
250ml lapte
150g unt nesarat
1 praf de sare, dupa gust
1 praf de piper alb, dupa gust
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Freaca bine cartofii in ulei, sare si piper si pune-i pe o tava de copt. Coace la cuptor timp de o ora si 15 minute.
Cand cartofii sunt moi, curata-i de coaja. Pune cartofii intr-un vas, asezoneaza si paseaza bine.
Adauga laptele intr-o oala media si pune la foc mic. Adauga untul si lasa la topit. Adauga jumatate de lapte si unt si amesteca in cartofi. Folosind o spatula, trece, piureul printr-o sita.
Dupa ce ai terminat, pune oala la foc mic si adauga restul de lapte si unt. Mai lasa putin pe foc, asezoneaza si serveste.