Fasolea batuta nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun. Este un aperitiv delicios si care se prepara destul de repede.
Ingrediente:
500 g fafsole boabe,
3 cepe,
250 mL ulei vegetal,
5 catei de usturoi,
1 morcov,
1 pastarnac,
1 lingura paste de tomate,
1 lingura supa concentrata de legume(supa de zarzavat), sare.
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, 4-6 ore, in apa rece. Apoi se scurge apa, se curata morcovul, pastarnacul, o ceapa si impreuna cu fasolea se pun la foc mic timp de 2 ore.
Apoi se adauga supa de legume concentrate si se mai fierb 10-15 minute. Fasolea si zarzavaturile se trec prin sita sau se maruntesc cu mixerul de bucatarie. Se adauga usturoiul zdrobit, 2 linguri de ulei vegetal, sare, si se freaca bine.
Separat se curata celelalte 2 cepe, se taie marunt si se calesc in ulei vegetal incins. Se adauga paste de tomate si putina zeama de la supa. Se toarna peste fasolea preparata anterior.