Aceasta reteta de cheesecake este saraca in grasimi. Serveste cu sos de portocale si scortisoara te vei bucura de un desert desavarsit.
Ingrediente
1 portocala
300g branza slaba cottage sau quark
1 lingura zahar vanilat
3 linguri faina integrala cu factor de crestere
1 mana de capsuni
2 oua mari
2 lingurite scortisoara
200g morcovi
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Separa ouale, batand albusurile cu jumatate din zahar si un strop de suc de portocale. Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu restul de zahar.
Da morcovii pe razatoare si adauga-i in galbenusuri alaturi de scortisoara, coaja de portocala si faina. Adauga 250g de branza si combina. Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, adauga albusurile de ou in trei transe.
Coace timp de 40-50 de minute. Dupa ce s-a gatit, lasa usa cuptorului deschisa si permite-i prajiturii sa se raceasca asa.
Pentru sos, amesteca restul de branza cu un praf de scortisoara si o lingurita de suc de portocale. Se curata capsunile si se taie in sferturi.
Pune o lingurita de sos pe farfurie si intinde. Pune o felie de cheesecake, adauga capsunile si mai presara putina scortisoara.