Cum sa faci crema de ciocolata fara coacere pentru masa de Revelion. Reteta festivas

Aceasta reteta de crema de ciocolata este desertul perfect pentru tine.

Ingrediente

700ml smantana pentru frisca
2 stelute de anason
200g biscuiti cu ghimbir
150g ciocolata neagra
40g zahar brun
3 galbenusuri de ou
Jumatate lingurita paste de marmite
1 lingurita ghimbir ras
100ml smantana pentru frisca
2 biscuiti cu ghimbir

Mod de preparare

Pune 700ml de smantana pentru frisca intr-o oala si adauga anasonul si biscutiii cu ghimbir. Adu in punctul de fierbere la foc mic. Lasa timp de 20 de minute la infuzat, apoi strecoara printr-o sita.

Daca este necesar, adauga sau indeparteaza putina smantana pentru a avea o cantitate de 350ml in total. Pune inapoi pe foc. Toaca ciocolata.

Indeparteaza de pe foc si adauga ciocolata. Amesteca bine pana cand s-a combinat.

Bate zaharul si galbenusurile de ou pana cand sunt de un galben pal si pufoase. Incorporeaza usor amestecul de ciocolata peste ouale batute. Adauga marmite si ghimbirul. Imparte amestecul intre patru forme si lasa la racit cateva ore.

Bate 100ml de smantana pentru frisca si pune cate o lingura in fiecare vas Presara biscuiti pisati cu ghimbir desupra.