Desert delicios de pe vremea bunicii: cum faci cel mai bun lapte de pasare s

Cui nu ii place laptele de pasare? Vanilia este delicioasa iar textura incredibila. Iti prezentam o reteta clasica.
 

Ingrediente:

Oua 10,

lapte 1 L,

vanilie 1 baton,

zahar 4 linguri,

1 praf vanilie.

Mod de preparare:

Se bat 10 albusuri spuma si se pun la fiert, intr-o cratita mai mare, 1 L lapte cu 5-6 lingurite de zahar si vanilia. Cand fierbe laptele, se taie cu spumiera bucati din spuma de oua si se pun in lapte sa fiarba 2 minute pe o parte si 2 minute pe cealalta, apoi se scot pe un platou. Se amesteca intr-o oala, intr-o singura directie, 10 galbenusuri cu 4 linguri zahar si un praf vanilat, 15 minute. Dupa aceea, se pune 1/2 L din laptele in care a fiert spuma, putin cate putin, amestecandu-se continuu si tinand oala la foc iute pana ce compozitia incepe sa fiarba si sa se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se pune compozitia pe un platou mai adanc iar, de jur imprejur, se pune spuma fiarta, pe care se pune cate o visina sau zmeura. Se serveste rece.