Stii deja ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, asa ca este foarte important sa o incepi cu un aliment care sa te umple de energie.
Ovazul este folosit in tratamentul pielii, problemelor intestinale, problemelor cu nervii, problemelor uterine.
Aceasta cereala integrala iti ofera 13 grame de proteine. O cana mica de terci de ovaz iti va oferi 100% din cantitatea zilnica recomandata de mangan. In plus, este bogat in Vitamina E, seleniu, acid fenolic si acid pfitic. Vitamina B, biotina, cuprul si magneziul sunt alti nutrienti important care se gasesc in ovaz.
Consumul zilnic de terci de ovaz previne cresterea in greutate si obezitatea pentru ca iti ofera o senzatie de satietate. In plus, vei avea energie intreaga zi.
Un castronel de terci la micul dejun iti mentine stomacul plin pentru mai mult timp si este o sursa excelenta de energie care nu iti scade nivelul de zahar din sange. De asemenea, iti reduce poftele alimentare si scade numarul total de calorii consumate pe parcursul unei zile.
Iata ce alte beneficii mai are:
- scade colesterolul
- scade riscul de boli de inima
- scade riscul de boli de inima
- intareste sistemul imunitar
- reduce riscul de diabet de tipul 2
- stabilizeaza nivelul de zahar din sange
- protejeaza impotriva cancerului de san
- poate fi consumat de pacientii cu intoleranta la gluten
- prelungeste speranta de viata