Aceasta leguma sanatoasa este folosita in tratamentul mai multor boli conditii. Culoarea apare datorita antocianinelor, componente puternice cu proprietati anti-cancer.
Este vorba de sfecla, leguma care contine si betaina, un agent natural anti-inflamator care mentine sistemul cardiovascular sanatos. Sfecla rosie contine vitamine si minerale esentiale, precum vitaminele B1, B2 si C, precum si magneziu, potasiu, fosfor, cupru, iod si fier, de aceea este un remediu bun pentru anemie.
Sfecla este folosita pentru a detoxifia organismul pentru ca are abilitatea de a extrage toxinele din organism. Contine antioxidanti, precum celuloza si pectina, un tip special de fibra care imbunatateste digestia.
Leguma este folosita pentru a preveni bolile de ficat si este foarte eficienta in mentinerea sanatatii atletilor.
Sfecla stimuleaza circulatia sanguina, regleaza nivelul de colesterol din corp, regleaza tensiunea si incetineste procesul de imbatranire.
Poate fi gatita la cuptor, stoarsa si coapta, insa este gustoasa si cand este consumata cruda.