Salata la punga poate accelera cresterea unor bacterii periculoase, facandu-le sa aiba efecte devastatoare asupra organismului uman, spune un nou studiu.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Leicester au descoperit ca mediul umed combinat cu nutrientii care se scurg din frunzele tocate creeaza mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor precum Salmonella si E.Coli.
Cercetatorii s-au declarat socati de modul de inmultire a bacteriilor, chiar si in frigider. Acestia i-au sfatuit pe consumatori sa manance salata la punga chiar in ziua in care au cumparat-o.
Studiile arata ca frunzele de salata sunt purtatoare de bacterii, insa punga le face sa fie si mai daunatoare. In momentul in care frunzele sunt tocate, zaharuri, proteine si minerale se scurg din ele in apa din punga, formand un mediu propice pentru inmultirea bacteriilor.
Studiul a aratat ca o contaminare initiala de 100 bacterii Salmonella a ajuns la 100.000 in doar cinci zile.
Salmonella s-a dezvoltat cel mai bine in pungile cu spanac, in timp ce E.Coli s-a inmultit in frunzele de rucola.