Unele alimente au mai multe beneficii pentru sanatate atunci cand sunt gatite, decat daca le-ai manca in stare cruda.
Iata despre ce este vorba.
1. Spanac – Gatirea lui accelereaza capacitatea corpului tau de a absorbi nutrientii din el, precum calciul, fierul, magneziul, luetina si antioxidantii. De exemplu, cantitatea de calciu se tripleaza prin gatire.
2. Kale – Datorita continutului mare de fibre, atunci cand prepari kale la abur iti scazi colesterolul.
3. Ciuperci – Gatirea lor este o optiune mai sigura. Ciupercile crude sunt greu de digerat, asa ca mai bine le gatesti.
4. Rosii – Atunci cand le gatesti, creste cantitatea de licopen care este eliberata in organism.
5. Morcovi – Contin un nivel ridicat de beta-caroten, un antioxidant pe care corpul nostru il transforma in vitamina A. Morcovii cruzi sunt dificil de digerat iar procesul de gatire le accentueaza valoarea nutritionala.