Mancarea ramasa dupa un pranz sau o cina copioasa poate fi consumata si a doua zi, cred cei mai multi dintre noi. Se pune la microunde, insa nu mai are acelasi gust.
Stiai insa ca nu toate alimentele pot fi reincazite si mancate a doua zi? Unele dintre ele sunt chiar otravitoare. Este important sa gatesti alimentele bine, astfel incat sa nu le consumi crude. Iata la ce trebuie sa fii atenta.
Orezul
Se pare ca orezul negatit poate retine spori de bacterii daunatoare care pot supravietui gatitului initial. Daca orezul gatit nu este tinut la o temperatura corecta, acesti spori de vor inmulti si multiplica si pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau voma. Reincalzitul nu ajuta pentru ca sporii pot supravietui. Este bine sa il consumi imediat cum l-ai gatit. Nu il lasa sa stea la temperatura camerei pentru mai mult de o ora.
Ulei vegetal
Reincalzirea lui te expune la boli de inima, atac cerebral si chiar cancer. Cercetari recente au aratat ca incalzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componente chimice ce provoaca boli grave.
Legume
Daca legumele gatite sunt tinute intr-o zona in care temperatura este sub patru grade sau daca ai de gand sa le pastrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine sa le congelezi.
Salata, spanacul, telina si sfecla contin nitrati in cantitati mari care lasati la temperatura camerei se tranforma in nitriti, substante relationate cu boli de sange la copii, dureri de cap, oboseala si atacuri cerebrale.