Aceasta reteta este de post si se prepara foarte repede. Este delicioasa si are gustul copilariei, de aceea te provocam sa o incerci.
Ingrediente:
500 g rahat (nu de cacao),
100 g margarina vegetala,
20-25 visine din dulceata,
cacao cat cuprinde,
zahar tos cat cuprinde.
Mod de preparare:
Se lasa rahatul, intr-un vas, pe marginea plitei, la foc mic, sa se inmoaie. Se amesteca tot timpul, ca sa se zdrobeasca bine. Se ia de pe foc cand s-a facut o pasta cleioasa, se lasa sa se raceasca. In acest timp se freaca margarina spuma. Se amesteca rahatul cu margarina si compozitia se pune, intr-un vas, la frigider. Visinile se pun intr-o strecuratoare cu ochiuri mari si se lasa si ele pana a doua zi sa se scurga. Cacaoa se amesteca bine cu zaharul tos si se pune la borcan. A doua zi, se scoate compozitia de la frigider, se ia cate o lingura plina din ea, se pune o visina in pasta-crema si se modeleaza "visine"! Intr-o bucata de hartie pergament, mare cat o jumatate de coala de scris, se pune din cacaoa amestecata cu zaharul tos si se trece fiecare "visina" prin pulbere, presand-o usor cu mana astfel incat cristalele de zahar sa se imprime in compozitie. Apoi se pune o scobitoare in "visina" si se aseaza pe un platou.