ATENTIE la ce folosesti: Ingrediente periculoase din produsele cosmetice

Cu siguranta nu exista o femeie care sa nu aiba in trusa de cosmetice cel putin o crema hidratanta, o lotiune de corp, un ruj sau un rimel.

 

Insa, industria produselor cosmetice este un domeniu in care se promit multe ti se cunosc prea putine, cum ar fi lista ingredientelor din creme si faptul ca anumiti compusi pot fi extrem de daunatori sanatatii, mai ales pentru tenurile sensibile. Aceste ingrediente periculoase din creme sunt de fapt conservanti si ii gasesti, de obicei, spre finalul listei de ingrediente de pe eticheta produselor.

Asadar, data viitoare cand mergeti la shopping, tineti cont de această lista “neagra” a ingredientelor din produsele cosmetice si incercati, pe cat posibil, sa le evitati, pentru că sanatatea nu se vede doar la interior ci si la exterior.

Plumbul din ruj poate duce la infertilitate

Studii realizate în 2007 au scos la iveală că din 20 de rujuri testate toate aveau în compoziţie niveluri crescute de plumb peste limita admisă de către autorităţi. Se pare că, cu cât un ruj rezistă mai mult pe buze, cu atât acesta va avea în compoziţie cantităţi mai mari de plumb. Cu alte cuvinte, fiţi foarte atente la rujurile scumpe, care promit că rezistă pe buze o zi întreagă.

Odată ajuns în organism, plumbul poate afecta dezvoltarea sistemului nervos, perturbă circulaţia sangvină şi poate cauza probleme articulare. De asemenea, cantităţi foarte mici de plumb pot duce la o problemă cu care se confruntă multe cupluri: infertilitatea.

Formaldehida, extrem de periculoasa pentru astmatici

ormaldehida este un compus chimic folosit frecvent ca dezinfectant şi conservant. Acest compus se regăseşte în compoziţia multor produse cosmetice, precum oje, rimeluri, creme, săpunuri sau deodorante, dar şi în compoziţia vopselurilor şi a adezivilor. Atenţie, fumători: formaldehida se află de asemenea şi în fumul de ţigară!

Inhalarea acestui compus pe termen lung poate irita ţesuturile mucoase ale ochilor, nasului şi gâtului, favorizează apariţia durerilor de cap şi a insomniei, iar în cazuri grave poate provoca crize de astm.

Parfumul preferat va poate…îngrasa

Parfumul face parte din viaţa noastră. Îl găsim în toate formele, de la parfumul cu care ne dăm în fiecare zi, detergent, spray-uri de cameră, loţiuni şi creme de faţă, lumânărele parfumate etc. Însă, ştie cineva care este ingredientul secret folosit uneori in spatele acestor parfumuri, în afară de marii producători?

Cu siguranţă, nu ştiaţi că hormonii stau la baza multor produse parfumate, hormoni al căror nivel este serios afectat şi se poate răsfrânge asupra sănătăţii noastre: fertilitatea, greutatea, pielea şi nu numai sunt doar câteva dintre aspectele care pot avea de suferit de pe urma folosirii parfumurilor în exces.

Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest