Cum să îți creezi propriul stil-semnătură. Sfaturi prețioase de la un designer de piese unicat

Stilul-semnătură este stilul care diferențiază, care pune în evidență și care include amprenta personală. Prin combinația potrivită de culori, detalii, materiale și texturi, se poate obține un look care reușește să rămână în memorie pentru mult timp.

"Stilul este foarte diferit de modă. Odată ce ai găsit ceva ce funcționează, păstrează-l" - Tom Ford

            Raluca Lupulescu Soare, designer de piese de îmbrăcăminte unicat, oferă câteva sfaturi pe care oricine le poate pune în practică pentru a-și pune la punct un stil-semnătură.

            “Și în modă funcționează aceleași principii ca în viața noastră zilnică. Dacă ceva nu ne place, acel ceva este în zadar.

            Eu m-am îmbrăcat dintotdeauna cu ce mi-a plăcut. De mică, ai mei îmi făceau ținutele la croitoreasă. Pentru că le voiam altfel. Voiam să ies în evidență. La fel și acum. Acum am devenit însă și mai îndrăzneață. Și intuitivă. Și am combinat toate trăsăturile acestea în creații unicat.

            Când văd un imprimeu frumos sau uneori poate doar aparte, o țesătură care mă face să tresar, înseamnă că acel material trebuie să fie al meu. Și va ieși ceva spectaculos din el.

Sfaturile mele? Iată-le:

1.    Fă un test cu tine însăți! Vezi mai întâi ce haine admiri la ceilalți. Și atunci de ce ceea ce îți cumperi este mult mai clasic și mai cuminte? Asumă-te până la capăt, căci doar așa vei transmite mai departe adevărata ta energie.

 2.  Poartă culori. Nu este doar un mit că ele transmit o stare bună de spirit. În plus, vei fi văzută.

 3.  Riscă. Încearcă lucruri noi. Nu ți se întâmplă nimic dacă porți ceva diferit astăzi. Dacă nu ți-a plăcut, de mâine poți reveni la ținutele tale clasice.

 4.  Dacă trebuie să mergi îmbrăcată mai sobru la locul de muncă, găsește o cale să îmbini frumosul cu... impusul. Există pasteluri, dar există și tăieturi aparte. Joacă-te!

 5.  Caută-te! Vei avea surpriza să te regăsești în culori, în linii, în buline, în asimetrii, în accesorii, ești peste tot!

            Personalitatea ta este cea care îți dictează stilul, doar că trebuie să îi dai voie să o facă.”, spune Raluca.

loading...
Share Google+ Pinterest