Ai grija ce alegi! 3 pericole ascunse in hartia igienica

In prezent, in comert exista zeci de tipuri de hartie igienica iar testele recente arata ca in aproape toate sortimentele se gasesc substante periculoase pentru organism, mai exact pentru zonele intime, care sunt destul de sensibile.

 

Iata ce pericole va pandesc, in functie de specificatia de pe ambalaj:

Cu lotiuni sau parfumuri

Hartia igienica pe care scrie ca are in compozitie aloe vera sau vitamia E contine o cantitate semnificativa de uleiuri obtinute din petrol sau parafina ceea ce poate reprezenta un pericol pentru organism.  Aceste substante pot produce arsuri locale.

Fara clor

PCF sau ECF, acestea sunt acronimele folosite pentru hartia igienica despre care se spune ca nu este albita cu clor. Asta inseamna insa ca au fost folositi alti derivati ai clorului pentru a albi fibrele din care hartia a fost produsa. Acesti derivati sunt foarte priculosi. Studiile arata ca sunt cancerigeni si sunt, deci, daunatori si pentru organism si pentru mediu.

Hartia ultra strong, care este mult mai densa

Studiile arata ca aceste tipuri de hartie igienica sau chiar prosoape de bucatarie contin formaldehida, responsabila pentru iritatii destul de dure la nivelul pielii. Tinand cont ca zonele pe care le atingem cu hartia igienica sunt sensibile, acest lucru este cu atat mai grav, putand duce chiar si la cancer.

Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest