Branza pe care sa nu o consumi niciodata - Este foarte nociva

Unele dintre cele  mai populare tipuri de branza sunt chedar, camembert, pecorino,  gruyere, branza cu mucegai, asiago, parmezan, gouda, provolone sau mozzarella.

Potrivit unui articol publicat în Time Magazine, patru din cinci experti  în nutritie considera ca branza este un element cheie al unei diete sanatoase. Cu toate acestea, unele sortimente branza sunt mai sanatoase decat altele. Asadar, ce branzeturi sunt perfecte pentru un rasfat culinar si pe care ar trebui sa le eviti.

Cea mai rea este branza cheddar cu un continut redus de sare. Desi este bogata în proteine, calciu si fosfor, branza cheddar are si un continut ridicat de grasimi saturate.

Valoare nutritionala branza cheddar (o portie de 30 grame): 121 calorii, 7.5 g proteine, 0.4 g carbohidrati, 10 g grasime.

Cel de al doilea cel mai nociv tip de branza este crema de branza. Crema de branza este perfecta în sendvisuri, dar fiti atenti la ingrediente. Unele variante de pe piata pot fi mai sanatoase, dar majoritatea contin aditivi alimetari precum aspartam, care a fost asociat cu afectiuni gastrointestinale.  Încerati sa înlocuiti crema de branza cu branza de vaci.

Valoare nutritionala crema de branza (o portie de 30 grame): 97 calorii, 1,7 g proteine, 1,2 g  carbohidrati, 10 grasime

Pe de alta parte, cel mai sanatos sortiment de branza este cea de vaci. Un studiu din 2014, a aratat ca aceasta are cel mai redus continut de sare si este o sursa importanta de proteine, 15 grame per portie. stiai ca o cana de branza de vaci contine aceeasti cantitate ca o portie de piept de pui? Are de asemenea un numar mic de calorii comparativ cu restul branzeturilor.

Valore nutritionala pentru branza de vaci (o portie de 30 de grame): 31 calorii,4 g proteine, 0.8 g carboihidrati, 1 g grasime. Continuarea aici.

 

loading...
Share Google+ Pinterest