Te vei indragosti de aceasta reteta de gogosi cu branza.
Cea mai buna reteta de gogosi cu branza si portocale!
Ingrediente:
75g faina
200 gr branza ricotta
2 oua
un praf de copt
½ lingurita scortisoara
1 fiola esenta de vanilie
ulei pentru prajit
coaja de la o portocala
3 linguri zahar brun
un praf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol pentru mixer adauga ouale si branza si mixeaza totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena, usor spumoasa. Incorporeaza zaharul, vanilia, sarea si coaja de portocale si continua sa mixezi pana zaharul se incepe sa se topeasca. Separat, intr-un alt bol, adauga faina, praful de copt si scortisoara. Amesteca bine, apoi adauga faina peste compozitia umeda.
Amesteca totul foarte bine si lasa aluatul sa se “odihneasca” timp de doua minute. Intr-o cratita adanca adauga ulei si lasa-l la incins. Adauga cu grija cate o lingura de aluat si lasa-l sa se prajeasca bine pe toate partile. Scoate gogosile pe o farfurie tapetata cu servetele de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
Serveste gogosile cu branza, pudrate cu zahar pe deasupra. Serveste alaturi un sos de fructe de padure sau dulceata.