Cea mai simpla si rapida negresa pentru masa de Sarbatori!

Daca vrei sa pregatesti invitatilor tai la mesele de Sarbatori un desert special, aceasta este varianta perfecta pentru tine. Iata despre ce este vorba si cat de usor se face aceasta reteta de negresa.

Ingrediente: Zahar tos 1/2 kg, unt 1 pachet, cacao 2 linguri, lapte 1/2 cana, oua 4, nuci 100 g, cacao 50 g, faina 200 g, praf de copt 1 pliculet.

Mod de preparare: Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc, la foc mic, pana dau in clocot. Din aceasta compozitie se scot 15 linguri care se pun deoparte. Restul se raceste si apoi se adauga cele 4 galbenu­suri, pe rand, amestecand continuu. Se bat albusurile spuma si se adauga, alternativ, cu faina si praful de copt, dizolvat in lamaie si, apoi, nucile, date prin masina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, pana se dezlipeste de pe margini. Cele 15 linguri pastrate se pun pe foc cu 50 g cacao si se dau in 2-3 clocote. Aceasta crema se toarna peste aluatul din tava, imediat ce acesta a fost scos din cuptor, se intinde cu un cutit si, apoi, prajitura se da la rece.

loading...
Share Google+ Pinterest