PASTE 2017. Drob de miel dupa reteta lui Radu Anton Roman! Asta e secretul care il face incredibil de gustos!

PASTE 2017.  De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca drobul de miel. Ai nevoie de cateva ingrediente simple si de rabdare pentru a prepara cel mai delicios fel de mancare.

PASTE 2017. Ingrediente: 

1 kg maruntaie de miel - ficat, inima, plamani, rinichi, splina 
2 cepe 
3 legaturi de ceapa verde 
150 g unt 
3 legaturi de usturoi verde 
6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana) 
1 pahar de smantana 
Verdeata (marar, patrunjel) 
sare, 
piper 
1 prapur de miel 

PASTE 2017. Mod de preparare: 

Se spala prapurul, se lasa in apa rece Se spala maruntaiele de mai multe ori, se oparesc scurt intr-o apa clocotita Se fierb in apa, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar dupa ce s-au racit se toaca marunt Ceapa, si uscata si verde, usturoiul, verdeata se toaca marunt Ceapa uscata se pune in unt la prajit Cand s-a muiat si s-a stravezit putin, se adauga tocatura si se lasa pe foc inca 5 minute; apoi se ia prajeala de pe foc, se scurge bine de grasime si se raceste Ouale se bat cu sare si piper Se amesteca toate, tocatura, ceapa ramasa, ouale si smantana Prapurul se scurge de apa, se intinde si se umple cu amestecul de mai sus 

PASTE 2017. Finalul (in trei variante): 

Prima: se unge cat mai bine cu unt o tava adanca de cozonac, se potriveste drobul in forma asta si se pune la cuptor, la foc foarte mic, pana se rumeneste bine (maroniu deschis) 

A doua: se turteste drobul printr-o clisa facuta din 2 oua si 2 linguri de faina si se pune la prajit in grasime incinsa, pana se rumeneste; se mai pune si in cuptor 15-20 minute, la foc foarte mic 

A treia: tava de cozonac se unge cu unt, se presara din gros cu pesmet; la fel si drobul; se pune in tava si se da la cuptor

Sursa: BucatariaLuiRadu

sursa foto

loading...
Share Google+ Pinterest