PASTE 2017: Reteta de pasca vegana! Nu ai mai mancat asa ceva niciodata!

PASTE 2017: Fiindca se apropie cu pasi repezi sarbatorile pascale, bucatarul chef de la Restaurantul Cucina da Pietro s-a gandit sa ne impartaseasca secretele ingredientelor si retetelor pentru evenimentul pascal, o pasca vegana, aromata fina si catifelata pentru prepararea fainii din seminte si fulgi de ovaz folosita la prepararea blatului cat si a cremei din interior. 

PASTE 2017: Pentru acest preparat folositi un blender si veti vedea cat de simplu se face un desert sanatos, rapid si care nu contine faina, zahar, oua si lactate. 

PASTE 2017:  Ingrediente:

- 70 g seminte de floarea soarelui decorticate 
- 70 g fulgi mici de ovaz
- pasta de stafide (100 g stafide, 100 g apa, 1 lingurita psyllium )
Crema de interior :
- 100g caju
- 100 ml apa 
- 4 smochine 
- 2 linguri psyllium 
- zeama de la 1/2 lamai 
- 10g pudra de vanilie 
- 1 coaja de portocala bio
PASTE 2017:  Pentru ornat:
- goji 
- caju
- stafide 

PASTE 2017:  Preparare:

1. Maruntim in blender seminte de floarea soarelui decorticate si fulgii de ovaz. 

2. Pregatim in blender pasta de stafide.

3. Amestecam faina cu 2-4 linguri de pasta de stafide, adaugam inca o lingura de psyllium, inca o lingurita de vanilie pudra si amestecam bine, pana se leaga compozitia. 

4. Restul pastei de stafide ramasa in blender, se va amesteca cu toate ingredientele pentru crema din interior. 

Se mai adauga 100 ml apa daca mai este necesar. Se mixeaza pana crema devine omogena.

5. In doua cercuri culinare, unul de aproximativ 12 cm si inca unul mai mic de aproximativ 10 cm, se preseaza compozitia in asa fel incat pasca sa aiba si pereti interiori.

6. Scoatele cercurile culinare si adaugati crema in interior. 

7. Ornati cu caju, goji si stafide.

8. Daca va ramane compozitie, puteti asambla inca 1-2 bucati sau o pasca mai mare.

loading...
Share Google+ Pinterest