PASTE 2017: Reteta zilei: Prajitura frageda cu mere de Paste

PASTE 2017: Cea mai asteptata sarbatoare a crestinatatii trebuie intampinata asa cum se cuvine cu tot felul de preparate, care mai de care mai delicioase.
PASTE 2017: Ingrediente (1 tava)
PASTE 2017: Pentru aluat
800 g faina
60 g drojdie proaspata
150 g unt
3 oua
100 g zahar
250 ml lapte
250 g iaurt
1 praf de sare
PASTE 2017: Pentru umplutura
5 mere dulci
300 g nuci sfaramate
PASTE 2017: Mod de preparare
Amesteci laptele cald cu drojdia și cu o lingură de zahăr. Acoperi vasul și-l lași deoparte la loc cald 15 minute, până se umflă compoziția. Între timp, topești untul și-l amesteci cu iaurtul, sarea, 400 g de făină și ouăle bătute în prealabil cu zahărul. La final, pui drojdia crescută.
Treptat, adaugi restul de făină și frămânți până obții un aluat moale și lipicios.
Pentru o frământare mai bună, unge-ți mâinile cu puțin ulei. Continui să frămânți aproximativ 20 de minute, până aluatul se desprinde de pe pereții vasului și începe să capete bule. Lași aluatul deoparte 30 de minute, la loc cald, acoperit cu un prosop.
Între timp, pregătești umplutura. Speli merele, le cureți de cotor și căsuța de semințe și le tai în cubulețe mici. Când aluatul și-a dublat volumul, iar la atingere rămâne o adâncitură, înseamnă că este bine crescut. Îl întinzi pe masa tapetată cu făină și-l umpli cu bucățile de mere și cu nucile sfărâmate.
Îl rulezi si-l pui intr-o tava tapetată. Cu un cuțit crestezi ruloul pe toată lungimea, apoi îl dai la cuptor 40 de minute, până trece testul scobitorii.