6 indicii ca ai avut o viata anterioara

Se spune ca, daca nu ti-ai indeplinit scopul intr-o viata, te vei reincarna de atatea ori, pana cand iti vei descoperi si vei reusi sa-ti duci la indeplinire menirea.
 


Cei care cred in reincarnare sustin ca exista cateva indicii care-ti pot sugera ca ai avut vieti anterioare.

Experientele déjà vu

Poate unele din cele mai dese trairi cu nuante paranormale care ne indica existenta unei vieti anterioare sunt déjà-vu-urile. Experientele deja-vu, care ne iau prin surprinde, total neasteptate, ne dau senzatia ca am mai trait acel sentiment, am mai facut acel gest, am mai cunoscut pe acel cineva teoretic nou pentru noi candva in trecut. Psihologul Arthur Funkhouser a clasificat experientele déjà-vu in 3 categorii: déjà vécu – adica o experienta pe care am trait-o candva intr-o viata anterioara, déjà senti – un sentiment pe care l-am simtit intr-o viata anterioara si déjà visité – un loc pe care care simtim ca-l cunoastem bine, care ne este familiar, desi teoretic n-am mai trecut pe acolo in existenta noastra curenta.

Fobiile

Nici macar expertii in psihiatrie nu pot gasi cauza exacta a fobiilor, un motiv semi-plauzibil pentru existenta lor fiind faptul ca frica exagerata de serpi, inaltimi sau paianjeni (de exemplu) face parte din psihicul uman ca parte a instinctului nostru de supravietuire. Insa unele persoane sufera de fobii foarte greu explicabile: cum sa-ti fie teama de apa, de cifre, de oglinzi, de anumite culori sau de fluturi? Acestea nu prezinta vreun pericol direct asupra omului. Cele mai bizare fobii sunt, deseori, atribuite unor experiente traumatizante din vietile noastre trecute.

Afinitatea pentru o cultura straina

Desi nu le cere nici jobul, nici educatia academica, anumite persoane sunt fascinate intr-un mod inexplicabil de culturi straine. Spre exemplu, ce treaba are un functionar la banca cu limba sanscrita sau cu mitologia greaca? Mai mult, aceste persoane au si o senzatie bizara de familiaritate atunci cand intra in contact cu orice element al acelei culturi straine de care se timp puternic atrasi. Iata un alt semn ca acestea au avut o viata anterioara si au facut parte chiar din cultura respectiva.

loading...
Share Google+ Pinterest