A scos samburele dintr-un avocado, apoi a infipt 4 scobitori in el si l-a pus deasupra unui pahar cu apa. E uimitor ce s-a intamplat dupa doar 8 saptamani


Fructul de avocado este extrem de benefic pentru organism. Insa cel mai probabil nu stiai ca poti creste planta chiar si tu acasa.  Uite cum trebuie sa procedezi.

Tine minte pozitia  in care se afla samburele in fruct. Partea dinspre coada cu care se ataseaza fructul de copac se numeste varful samburelui. De aici va rasari viitoare planta. Varful samburelui trebuie mentinut uscat. Din partea inferioara a samburelui vor iesi viitoarele radacini. Aceasta zona trebuie tinuta in apa.

Indeparteaza samburele si spala-l bine, apoi lasa-l cateva minute in apa, sa se inmoaie la suprafata. Infige bine in coaja proaspat inmuiata patru scobitori, avand grija ca scobitorile sa fie inclinate putin in sus. Gaseste un loc in casa unde este lumina soarelui si pune acolo un pahar transparent cu apa, apoi pune deasupra samburele de avocado, astfel incat acesta sa fie partial scufundat in apa, sustinut de scobitorile pe care le-ai infipt mai devreme. Schimba apa o data la 2-3 zile, si dupa cateva saptamani, intre doua si opt saptamani, din sambure va rasari o planta noua. In momentul in care lastarul va avea  15-17 centimetri taie jumate din el, apoi cand va ajunge din nou la 15-15 centimetri, e gata pentru a fi plantat intr-un ghiveci cu pamant bogat in humus. Un copac de avocado are nevoie de pana la 15 ani pentru a face fructe iar unii nu fac fructe niciodata.

 

loading...
Share Google+ Pinterest