Cele mai multe persoane arunca la gunoi cojile de oua dupa ce folosesc ouale. Trebuie sa stii insa ca poti face ceva mult mai util cu cojile.
A spart ouale, apoi a fiert cojile! Vei incerca si tu trucul asta uimitor!
Coaja de ou contine 90% calciu, un mineral vital pentru oase si muschi. Desi ar putea fi inclusa cu usurinta in alimentatie, coaja de ou ajunge, de cele mai multe ori, al gunoi.
Institutul National pentru Sanatate a descoperit ca o coaja de ou poate fi inclusa in dieta pentru a asigura cantitatea zilnica necesara de calciu in organismul uman.
Doar o jumatate de lingurita de coaja de ou iti ofera 90% din calciul de care ai nevoie in fiecare zi.
Fierbe cojile in apa timp de 10 minute pentru a te asigura ca nu mai exista bacterii pe ele.
Lasa la racit, apoi transforma-le intr-o pudra fina cu ajutorul unei rasnite. Poti adauga pudra in salate, smoothie-uri sau orice fel de mancare.