Acestea sunt cele mai murdare lucruri pe care pui mana in fiecare zi

Microbii sunt peste tot in jurul nostru. Stii deja unde se afla cei mai multi microbi, insa iti vom spune cateva locuri surprinzatoare in care microbii isi fac de cap fara ca tu sa stii.

Manerul cosului de gunoi

Bacteriile de la cina de aseara ar putea ajunge pe alimente de astazi si pe ustensilele din bucatarie, daca nu esti atent. Factorul de risc este capacul cosului de gunoi din bucatarie. Cercetatorii au gasit peste 500.000 de bacterii in bucatarie, adica cu aproximativ 1.000 de ori mai mult decat la toaleta. Iar o buna parte dintre acestea isi pot face “culcus” pe manerul capacului de la cosul de gunoi. Cum il pastrezi curat? Curata-l cel putin o data pe sapatamana cu o solutie cu dezinfectant.

Aspiratorul 

"Aspiratoarele, inclusiv periile si pungile, reprezinta o adevarata “casa primitoare” pentru bacterii”, sustine Charles Gerba, profesor de biologie de mediu de la Universitatea din Arizona. Un studiu recent efectuat de Gerba si echipa sa a constatat ca 13% din totalul periilor de la aspirator testate au iesit pozitiv pentru E. coli, ceea ce inseamna ca ar putea raspandi in casa acest virus de fiecare data cand le folositi. Cum pastrezi aspiratorul curat? Schimba sacul frecvent, curata bine toate filtrele si scutura periile in aer liber.

Sticla de ketchup de la restaurant

Recipientele cu condimente de pe masa de la restaurant sunt pline de microbi. “In localuri, recipientele de pe mese sunt rar curatate si dezinfectate. Iar realitatea este ca multi oameni nu se spala pe maini inainte de a manca”, spune Reynolds. Deci,chiar daca tu te-ai spalat bine pe maini inainte de a manca cartofi prajiti cu mana, daca pui ketchup pe ei, este foarte posibili ca microbii de pe sticla sa fie acum pe mancarea ta.  Cum te poti proteja? Stim ca daca te apuci si stergi cu un servetel dezinfectant toate recipientele de pe masa, lumea o sa creada ca esti nebun, dar asta este cea mai buna solute de a indeparta microbii.

loading...
Share Google+ Pinterest