Ai ars talpa fierului de calcat? Uite cum sa o faci sa arate ca noua!

Atunci cand reusesti sa arzi talpa fierului de calcat, probabil te gandesti deja sa cumperi altul. Ei bine, ai la indemana cateva trucuri care te salveaza.

In primul rand, scoate fierul de calcat din priza si lasa-l sa se raceasca. Apoi, cu ajutorul unei scobitori din lemn, curata bucatile de material topit de pe talpa. Dupa ce ai eliminat toate urmele, aplica aceste trucuri.

Otet - Incalzeste otet si inmoaie o bucata de material in el. Folosind material, freaca bine talpa pana cand indepartezi semnele. La final, ia o bucata umeda de material si freaca talpa. In caz ca acest amestec nu functioneaza, combina otetul cu doua linguri de bicarbonat sau sare de masa. Dupa ce se dizolva, inmoaie bucata de material si freaca talpa.

Sare - Pune doua linguri de sare pe o bucata de material si apoi aplica pe talpa. Sau pune sare pe o bucata de material, incalzeste fierul, apoi freaca-l de sare. La final, opreste fierul de calcat si asteapta pana cand se raceste. Curata resturile cu o carpa umeda. 

Detergent de rufe - Daca fierul tau are o talpa care nu se lipeste, poti folosi detergent. Pune cateva picaturi de detergent lichid in apa si inmoaie o carpa in ea. Freaca bine talpa. 

Detergent de vase - Repeta pasii de la detergentul de rufe.

Peroxid de hidrogen - Inmoaie o carpa in solutie si freaca pana cand scapi de pete.

loading...
Share Google+ Pinterest