Indiferent de cat de gustoasa si sanatoasa este mancare pe care ti-ai preparat-o, iti poate pune sanatatea in pericol si chiar te poate intoxica daca o reincalzesti la microunde.
Alimente pe care nu ar trebui sa le mai reincalzesti niciodata la microunde!
Telina - Este excelenta in supa, insa doar o singura data. Daca o reincalzesti, nitratii continuti devin nitriti toxici si nitrozamine carcinogene la reincalzire.
Oua - Dupa reincalzire, ouale devin toxice. Adauga-le reci in salata sau sandvis.
Spanac - Contine nitrati care devin nitriti daca sunt reincalziti.
Ciuperci - La reincalzire, structura ciupercilor se schimba, cauzand dureri de stomac si balonari.
Cartofi - Isi pierd gustul si proprietatile nutritionale. Pot duce chiar si la cazuri de botulism.
Carne de pui - La reincalzire, compozitia carnii de pui se schimba si poate duce la probleme digestive.
Sfecla - Este plina de nitrati, asa ca este cel mai bine sa o consumi rece dupa gatire.