Anticonceptionalele i-au distrus viata! Ce a patit aceasta femeie din cauza lor

Donna Watson, o tanara de 28 de ani, a suferit o trauma care i-a schimbat viata radical. Si totul s-a intamplat din cauza pastilelor anticonceptionale.

Donna a suferit un atac cerebral la doar cinci luni dupa ce a nascut. O scanare a creierului a dezvaluit ca Donnei i s-au format doua cheaguri de sange in sistemul circulator. S-a trezit din coma captiva in propriul sau corp, neputand sa vorbeasca, sa mearga, sa inghita si sa se miste.

Doctorii cred ca atacul cerbral al tinerei de 26 de ani a fost cauzat de colesterolul mare si tensiunea ridicata provocate de pastila contraceptiva Rigevidon. 

Tanara, care nu avea deloc probleme cu tensiunea inainte de pastila, spune: "Atunci cand consultantul mi-a spus ca problema a fost cauza de anticonceptionale, am avut un soc. Am fost dezamagita pentru ca aveam impresia ca fac un lucru bun daca o iau. Nu as fi crezu niciodata ca asa ceva mi se poate intampla mie. Nu mi s-a spus nimic. Cred ca medicii ar trebui sa spuna mai multe despre riscurile si efectele anticonceptionalelor. Ar trebui sa-ti monitorizeze colesterolul in timpul acesta. Chiar imi pare rau ca am facut asta".

Doamna Watson, care acum are 28 de ani, a luat pastila contraceptiva Microgynon fara probleme timp de doi ani, inainte sa inceapa o relatie cu logodnicul sau, Nicky King, acum in varsta de 36 de ani, care avea deja o vasectomie.

Atunci cand cuplul a decis ca isi doreste copii, vasectomia lui Nicky a fost inversata iar Donna a ramas insarcinata cu Millie, acum in varsta de doi ani. 

Pentru a evita sa ramana insarcinata din nou, Donna a primit o noua pastila, Rigevidon, pe care a inceput sa o ia la patru luni de la nastere. 

Dupa doar doua luni, intr-o zi, a inceput sa auda ca ii pocnesc urechile si a inceput sa vomite.

Medicii le-au spus parintilor si logodnicului ca Donna ar putea sa nu mai mearga si sa nu mai vorbeasca niciodata si le-au cerut sa se pregateasca sa o ingrijeasca toata viata.

Spre surpinderea tuturor, dupa trei luni Donna a fost dusa acasa, unde a invatat sa vorbeasca si sa mearga din nou alaturi de fiica sa, Millie. 

Atacul cerebral, care i-a afectat 80% din partea dreapta a corpului si 20% din partea stanga, a facut ca Donna sa nu isi poate folosi bratul drept si genunchiul drept. 

loading...
Share Google+ Pinterest