Asa faci cel mai bun cozonac cu nuca pentru masa de Paste. Ce trucuri trebuie sa stii ca sa iasa genial

Nu trebuie sa-ti lipseasca un cozonac bun de pe masa de Paste. Ca sa-ti iasa perfect, ai nevoie de o faina de calitate si de un cuptor bun.
 

Ingrediente

- 1 kg faina
- 500ml lapte
- 4 oua
- 250 gr zahar
- 50 gr unt
- 50 ml ulei
- 50 gr drojdie proaspata
- coaja de lamaie
- un praf de copt

Pentru umplutura :

- 3 linguri de cacao
- o fiola cu esenta de rom
- 250 grame de nuca macinata
- 100g stafide
- 150 gr zahar
- 4 albusuri

Mod de preparare

Faina se cerne de trei ori, ca ea sa fie mai pufoasa

Apoi intr-un vas se incalzeste laptele cu tot zaharul, iar apoi se lasa la racit. Se pregateste maia din drojdie.Astfel,drojdia se topeste cu o lingurita de zahar, se adauga doua linguri de faina si alte 2-3 linguri de lapte. Se lasa la crescut in mijlocul movilei de faina. Dupa ce si-a dublat volumul , se adauga toata cantitatea de lapte si cinci galbenusuri frecate.


Apoi se framanta aproximativ jumatate de ora. Aluatul se lasa la dospit in bucataria incalzita aproximativ 40 de minute.
Apoi, se imparte in patru parti. Fiecare bucata se intinde pe masa si este umpluta dupa preferinte :cacao, nuca, stafide, fulgi de ciocolata.

Se fac patru suluri si se impletesc doua cate doua. Se adauga in tava tapetata cu hartie de copt si apoi se ung cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte. Se lasa la crescut din nou pana cand isi dubleaza volumul si apoi se baga la cuptor aproximativ 45 de minute.

sursa foto

loading...
Share Google+ Pinterest