Cele mai bune motive pentru care merita sa bei apa

Apa este necesara pentru hidratare, pentru o piele sanatoasa si pentru o stare generala de bine. Dar mai sunt cateva motive, mai putine cunoscute, pentru care ar trebui sa te hidratezi in mod constant.

Imbunatateste functiile creierului

Daca bei apa in timpul unei activitati intelectuale solicitante, vei avea un randament mult mai bun, deoarece vei gandi mai limpede si vei lua decizii mult mai rapid.

Previne durerea

Daca te dor articulatiile sau muschii, bea apa. Astfel de dureri pot aparea din cauza deshidratarii. Nu uita ca prin transpiratie tu pierzi si saruri si minerale, substante necesare corpului tau, pe care ulterior le poti reasimila din apa.

Creste productivitatea

Momentele in care oboseala iti pune bete in roate si ti se pare ca nu mai esti capabil sa iei decizii corecte, este bine sa bei putina apa – ea te ajuta sa revigorezi, cel putin pentru moment.

Trateaza migrenele

Cel mai simplu tratament impotriva durerilor de cap ramane, totusi, un pahar cu apa. De cele mai multe ori, migrenele apar si din cauza lipsei de hidratare.

Te scapa de mahmureala

Apa nu numai ca te scapa de mahmureala, dar, daca o bei in timpul unei seri in care consumi si alcool, sansele sa ai o mahmureala sunt si mai mici. Asta pentru ca alcoolul te deshidrateaza si trebuie neaparat sa compensezi acest aspect. De asemenea, un cocktail care contine apa minerala este si el mai sanatos.


Te scapa de respiratia urat mirositoare

Respiratia neplacuta apare, uneori, din cauza lipsei de hidratare – de aceea trebuie sa o previi, asigurandu-i corpului cel putin doi litri de apa in fiecare zi. in plus, band apa vei elimina bacteriile si particulele de mancare ce se depun in gura de-a lungul unei zile. Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest