Chec de post cu nuca - Reteta perfecta pentru zilele reci

Atunci cand vrei sa prepari un desert simplu de post, alege acest chec cu nuca. Este economic si gata foarte repede, in mai putin de o ora.

Ingrediente: 

1 kg faina, 
250 g zahar tos, 
1 lingura zahar pudra, 
250 g margarina vegetala, 
200 g miez de nuca macinata, 
500 ml suc de fructe, 
1 lingura scortisoara macinata, 
1 lingura coaja de lamaie si de portocala (amestecate), 
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita bicarbonat.

Mod de preparare: 

Intr-un castron se pune margarina usor incalzita, se bate spuma cu zaharul, adaugat treptat. La sfarsit se pun, in ploaie, faina, miezul de nuca, sucul de fructe, coaja de lamaie si de portocala, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Se obtine o compozitie care trebuie sa fie cat mai groasa. Se pune intr-o tava unsa cu margarina sau ulei si se coace, timp de 50-60 minute, la foc potrivit. Cand este gata, se pune zahar pudra.

loading...
Share Google+ Pinterest