Cum sa repari usor fisurile din marmura

Daca ai fisurat marmura din casa sau din curte, exista o metoda usoara de a o repara.

 

Umezeste o carpa moale in acetona si curata bine suprafata de marmura pe care urmeaza sa o repari. Amesteca putin adeziv semiflexibil cu colorant pentru a obtine culoarea potrivita pentru a repara cat mai discret fisura, potrivit casa-acasa.ro. Amesteca solutia incet, pana cand se omogenizeaza culoarea.

Cu o pensula mica, de calitate, umple fisura cu amestecul de adeziv si colorant cu mare atentie, deoarece daca adezivul ajunge pe marmura, cu greu il mai poti indeparta.

Odata ce adezivul s-a intarit, cu ajutorul unei lame elimina usor urmele. Realizeaza acest proces insa cu mare grija, deoarece marmura se zgarie foarte usor.

Dupa ce ai curatat urmele, lasa adezivul sa se usuce bine, cel putin 24 de ore.

Alege nuantele potrivite

Inainte de a te apuca de treaba, asigura-te ca ai gasit deja nuanta de care ai nevoie pentru a astupa micile fisuri. In cazul in care exista diferente de culoare, blatul din bucataria ta va capata un aspect inestetic, de aceea ai nevoie de o culoare cat mai apropiata de cea originala.

Finisajele fisurilor din marmura

Imediat ce s-a uscat perfect adezivul finiseaza suprafata reparata cu un smirghel fin pana cand aceasta se netezeste si devine neteda. Repeta acest proces pana cand fisura nu mai este deloc vizibila.

 

loading...
Share Google+ Pinterest